Knobbout en Langenberg burgerraadsleden voor PU

Emmeloord - Yvonne Knobbout en Tom Langenberg worden maandag in de gemeenteraad van Noordoostpolder geïnstalleerd als burgerraadsleden voor de Politieke Unie.

Na het afscheid van Jan Swart als raadslid en de opvolging door Jozé Deen, deed de fractie het zonder burgerraadsleden. Yvonne Knobbout is werkzaam als Projectcoördinator Thuisadministratie bij Humanitas en als Coördinator bij trainingsbureau Opstaan en Opvallen. Twee verschillende vakgebieden met als gemeenschappelijke deler het (samen)werken met mensen. 

Yvonne Knobbout zegt;’ Ik maak mij sterk voor de groep kwetsbaren in onze maatschappij en praat mee in verschillende werkgroepen met als thema Armoede en Schulden. Daarnaast geloof ik in het bieden van kansen. Die stip aan de horizon is zo ontzettend belangrijk. Daar krijg ik energie van. Mensen gehoord laten voelen en perspectief bieden, in welke situatie dan ook.  Mijn expertise en interesse liggen vooral binnen het Sociaal Domein,  Participatie en Economie. Ik heb een groot netwerk en weet wat er speelt binnen de gemeente. Mijn streven als burgerraadslid voor de Politieke Unie is de verbindende schakel te zijn tussen praktijk en beleid’.

Leefbaar

Tom Langenberg woont en werkt in het landelijk gebied van de Noordoostpolder. Hij is geboren en getogen in het buitengebied van Creil. Langenberg;’ Ik ben begonnen als lelieteler, maar tegenwoordig ben ik accountmanager uienzaad bij De Groot en Slot in de regio noord. Voor mijn werk rijd ik veel rond in deze prachtige polder en dat is een van de redenen waarom ik mij heb aangesloten bij de PU. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om deze polder voor iedereen leefbaar te houden.’

Yvonne Knobbout gaat zich vooral richten op de onderwerpen van de commissie samenlevingszaken. Tom Langenberg neemt plaats in de commissie woonomgeving.