Feestelijke diploma-uitreiking op de Boni

Emmeloord - Muziek, slingers, paraplu’s en de namen van alle geslaagden op straat geschreven. Niets was woensdag te gek op de Bonifatius mavo om de 117 geslaagden (98,3%) een onvergetelijk diploma-uitreiking te bezorgen. Van deze geslaagde leerlingen zijn er zes die cum laude op hun diploma mogen noteren.

Eindexamens of niet, alle kandidaten hebben keihard moeten werken om met een volwaardig diploma de school te verlaten. Sommige leerlingen gaven aan blij te zijn niet de spanning van de centrale examens te hebben gehad en anderen zien het als een gemis. Locatiedirecteur Mark Brijan is ontzettend trots op de prestatie van deze leerlingen. “Drie, vier of vijf jaar lang hebben leerlingen naar dit papiertje toegewerkt, de leerlingen zijn in deze periode ontzettend gegroeid, niemand daargelaten.”

Het behalen van het diploma wordt op de Bonifatius mavo altijd groots gevierd, echter corona dreigde dit jaar roet in het eten te gooien. Het team vond dat bij een diploma uitreiking een groot feest hoort en besloot om ook nu groots uit te pakken. Een heuse Drive Thru uitreiking werd georganiseerd, een route vanaf de Paardenmarkt, langs de Bonifatius mavo, prachtige aankleding, muziek en bovenal een team dat de leerlingen voortdurend complimenteerde voor dit prachtige resultaat.

Tom Lubberts kreeg om 19.30 uur zijn diploma uit handen van de wethouder Hans Wijnants. Als je het diploma ontvangt, cum laude, met vijf keer het eindcijfer negen en drie keer het eindcijfer tien, dan mag daar even extra bij stil worden gestaan.