Man uit woning 'gered' bij nachtelijk brandje in Espel

Espel - De hulpdiensten hebben vannacht rond half drie met sirenes en veel lawaai een man in Espel gewekt die lag te slapen terwijl zijn woonkamer vol rook stond.

De benedenverdieping van de woning aan de Papiermolen in Espel vulde zich met rook terwijl de bewoner boven nog lag te slapen. De buren werden wel wakker van de schel piepende rookmelder en belden 112. Echter kwam hun buurman maar niet naar buiten. De politie, vier brandweervoertuigen, twee ambulances en een traumahelikopter werden naar het adres gestuurd omdat er rekening werd gehouden met één of meerdere slachtoffers.

Sirene

De politie was al eerste ter plaatse en bonkte op de voordeur om de bewoner wakker te krijgen. Ook de sirene van de politiemotor werd ingezet. Toen de brandweer arriveerde kwam de man zelfstandig naar buiten. De brandweer ging vervolgens naar binnen en vond al snel de oorzaak van de rookontwikkeling. Een pannetje in de keuken had vlam gevat. Het rokende pannetje werd naar buiten gebracht waarna het huis is geventileerd. Verder waren er geen slapende mensen meer in de woning.

Pannetje op vuur

Vermoedelijk is de bewoner het pannetje met eten vergeten toen hij ging slapen. De man is door ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie maar dat viel mee. De bewoner hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij mag van geluk spreken dat het bij een keukenbrandje is gebleven. De gealarmeerde traumahelikopter uit Amsterdam is onderweg teruggekeerd.