Vanaf komend weekend grote kans op zonnig weertype

Emmeloord - Komend weekend vindt zeer waarschijnlijk een overgang plaats naar een overwegend droog en zonnig weertype. Mogelijk gaat in de loop van volgende week ook de temperatuur omhoog en kan het op grote schaal 25 graden en meer worden.

Deze week is het de ene dag zwaar bewolkt met af en toe regen en de andere dag is er een mix van zon en buien. Vandaag wordt het slechts 17-19 graden en waait het nog flink. Later in de week is het rustiger en wordt het 18-23 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten.

Zaterdag is nog kans op een bui, maar de zon schijnt al beduidend vaker dan de dagen ervoor. Het wordt 19-22 graden. Op zondag blijft het waarschijnlijk droog en is het flink zonnig. Met 19-20 graden in de kustgebieden tot 23 graden in Limburg is het heerlijk zomerweer. De zon is wel behoorlijk fel met zonkracht 6-7. Dat betekent dat de onbeschermde huid binnen 15-20 minuten kan verbranden.

Warmer

Begin volgende week is de kans op vrij zonnig weer met normale temperaturen van 20-23 graden groot. Halverwege de week neemt de kans op warmer weer toe en in de tweede helft van volgende week is ongeveer 50% kans op zonnig zomerweer met maxima van 23-28 graden. De laagste maxima zijn voor het noordwesten en de hoogste temperaturen voor het zuidoosten van het land. Er is ook een vrij grote kans op meer gematigde temperaturen van 18-23 graden. In dit scenario is het ook droog en vaak zonnig. De kans op een nog een wisselvallige week is heel klein.

Bron: weeronline.nl