Snelle automobilist botst op vijf auto's in woonwijk Urk: 2 gewonden

Urk - Een automobilist heeft woensdagavond een ravage aangericht in een woonwijk op Urk. Rond 23:30 uur reed een auto in op een aantal geparkeerde voertuigen op de Lacon. Vermoedelijk was er drank in het spel.

In totaal was er sprake van vijf beschadigde auto's, vier daarvan stonden geparkeerd langs de straat of op de oprit van de woningen. Ook de auto van de veroorzaker zelf lag in puin. De botsing was zo hard dat een voorwiel afbrak. De twee jongemannen in de auto raakten gewond en moesten voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis.

Noodgang

Sommige buurtbewoners zaten rechtop in bed toen de auto op de geparkeerde voertuigen botste. "De klap was enorm. Ik sta nog te trillen op m'n benen.", vertelde een buurvrouw. Volgens haar en andere getuigen reed de auto vlak voor de aanrijding met een noodgang door de straat. De politie doet hier verder onderzoek naar en heeft uitgebreid de verklaringen genoteerd.

De bestuurder en bijrijder zouden allebei te veel alcohol hebben gedronken toen ze met de auto gingen rijden. De politie kon dit ter plekke nog niet bevestigen. De ravage opruimen was nog een flinke klus. Vier auto's waren zo fors beschadigd dat ze door een berger moesten worden afgesleept. De vijfde auto kon met wat deuken op de oprit voor het huis blijven staan.