Brandweer urenlang bezig met grote en gevaarlijke boom in Emmeloord

Emmeloord - De brandweer van Emmeloord is zondagavond tot twee keer toe gealarmeerd voor stormschade aan de Verhagenlaan.

In een parkje brak rond 19.00 uur een grote tak van een metershoge treurwilg af door rottingsverschijnselen. Het fietspad werd hierdoor versperd. De buren zagen dit en belden de brandweer. Die kwam ter plaatse en maakte het fietspad vrij. Het klusje was snel geklaard.

Echter, niet veel later rond 21.00 uur, brak nog een andere grote tak van de treurwilg af. Opnieuw belden omwonenden de hulpdiensten. De brandweer kwam weer in actie, maar nam eerst contact op met de gemeente. In overleg met de calamiteitencoördinator werd besloten dat de brandweer de hele boom om mocht zagen. Na onderzoek bleek dat de treurwilg rot en hol van binnen was en dit zorgde voor een gevaarlijke situatie voor voetgangers en fietsers in het parkje.

Het zaagwerk was nog een behoorlijke klus. Vanwege het rot in de boom moest er goed op de veiligheid van de brandweerlieden worden gelet. Tevens werden de nodige voorbereidingen getroffen. Toen de duisternis inviel kon men pas beginnen aan het doorzagen van de stam. Omstreeks 00:00 uur liet de brandweer de boom vakkundig omvallen waarna het gevaar geweken was. Hierna werd er een afzetting gemaakt en kon de brandweer inpakken. De gemeente zal deze week de grote treurwilg verder opruimen.