Oproep voor seniorengym Ens en Nagele

Ens / Nagele - ​Bewegen. Moet dat? Nou, bewegen en sporten is goed voor iedereen. En zeker ook voor senioren. Daarom zijn er in de Noordoostpolder meerdere sport en spel- en beweeg- en dansgroepen in Emmeloord, Ens, Nagele en Luttelgeest. Helaas niet in alle dorpen.

Hoewel de mogelijkheid er wel is, kampen enkele groepen jammer genoeg met een tekort aan deelnemers. Zo hebben de groepen in Ens en Nagele dringend nieuwe aanwas nodig om met de lessen door te kunnen gaan.

Sporten en lachen

De lessen beginnen met een warming up, gevolgd door een intensiever gedeelte, goed voor hart en hersenen en/of oefeningen waarbij het hele lichaam in beweging is, zoals balgooien, hoepelen of flyeren. Ook worden oefeningen herhaald, waardoor verbetering merkbaar is.

De les wordt afgesloten met een cooling down. Tijdens de lessen is er ook tijd voor sociaal contact en wordt veel gelachen. Ook daardoor komen niet alleen veel spieren in beweging, maar het is eveneens goed voor het brein.

Kijken

Een keer komen kijken of meedoen kan. Graag. Want bij meer deelnemers kunnen de groepen doorgaan. De lessen in Nagele zijn in sportzaal Het Riet op de maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur en in Ens in de Evert van Benthem Sporthal op de vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur. Voor meer informatie, neem contact op met Marry van der Sar, docente sport en spel voor senioren, telefoon 0527-65150.