Kinderen leren filmpjes maken met mobiele telefoon

Emmeloord - Deze week is het Zomerweek in de bibliotheek van Emmeloord, met leuke en leerzame workshops. 'Hoe cool is dit? Gewoon twee keer uitverkocht vandaag voor de workshop', reageerde Frans Pol maandag via Facebook.

YouTuber Frans Pol uit Ens leert de kinderen deze week filmen met hun mobiel. Ookde gekke professor van Mad Science komt langs, en Abe de Verteller leert de kinderen hoe ze een boeiend, spannend of bijzonder verhaal vertellen of schrijven. Of maken ze liever een eigen prentenboek? 

De workshops voor 7 tot 9 jaar vinden deze week in de ochtend plaats, en in de middag genieten de 10- tot 13-jarigen van het aanbod. De bijdrage per workshop is € 3,00. Gezinnen die gebruikmaken van de Meedoen-bon kunnen zich gratis aanmelden.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om op reis te gaan tijdens de zomerperiode. Voor deze groep kinderen is er in de derde vakantieweek de mogelijkheid om mee te doen met diverse workshops. FlevoMeer Bibliotheek wil zo ieder kind de kans bieden om nieuwe kennis en ervaringen op te doen, en dat zonder het afleggen van vele kilometers.