Marknesse krijgt een zaalvoetbalteam en kan nog spelers gebruiken

Marknesse - Het lijkt erop dat Marknesse vanaf half augustus weer een zaalvoetbalteam heeft. Na een eerdere oproep hebben zich 12 spelers gemeld die de futsal-kicksen aan willen trekken.

Klaas Breidenbach uit Marknesse zoekt streekgenoten die samen met hem een balletje willen trappen in de zaal. Hij heeft eerder in de zaal gespeeld in Franeker, Dronten, Kampen en Oldemarkt. Nu wil hij graag dichter bij huis voetballen en dan puur voor de lol.

Het is de bedoeling dat er geen competitiewedstrijden worden gespeeld. Er wordt alleen recreatief gevoetbald. Er wordt gespeeld, vanaf de start van het seizoen, in De Triangel te Marknesse op vrijdag van 20.30 tot 21.30 uur, een keer in de twee weken.

Met de plaatselijke uitbater van kantine de Dug Out is overeengekomen dat er na de inspanning een drankje genuttigd kan worden. Het eerste idee is om tot de herfstvakantie uit te proberen of zo'n recreatie zaalvoetbalclubje aanslaat.

'Het niveau van voetballen is niet belangrijk, het plezier des te meer', vertelt Breidenbach. De leeftijdgrens is zeer ruim. Inmiddels hebben twaalf man van 20 tot 50 jaar oud zich aangemeld, maar er kunnen nog een paar mensen bij, zodat er leuke partijtjes gespeeld kunnen worden.

Bij interesse kan er contact opgenomen worden met Klaas Breidenbach via een persoonlijk Facebook-messenger bericht of via kjbreidenbach@hotmail.com.