Concern voor Werk maakt meubelen voor YALA

Emmeloord - Concern voor Werk gaat exclusief houten meubelen voor het assortiment safaritenten en luxe lodges van YALA Luxury Canvas Lodges in Emmeloord produceren.

De overeenkomst werd woensdag 29 juli getekend door Onno Vermooten directeur van Concern voor Werk en Ivo van der Vlis directeur YALA.

‘Hiermee is onze langjarige en succesvolle samenwerking bezegeld en kunnen wij met onze productie in Emmeloord profiteren van het toenemende internationale succes van YALA’, zegt Onno Vermooten, die er trots op wijst dat Concern voor Werk al sinds 2013 de houten meubelen produceert voor de accommodaties van – toen nog - LuxeTenten uit Emmeloord, dat in mei vorig jaar door de ondernemers Hans van der Wind en Ivo van der Vlis werd overgenomen.

Internationale groei

‘Wij zijn al Europees marktleider en we groeien nog flink door’, zegt Ivo van der Vlis. ‘De markt voor luxe tenten groeit wereldwijd enorm. Met Concern voor Werk als partner en betrouwbare producent van houten kwaliteitsmeubelen kunnen wij snel inspelen op de ontwikkelingen op de markt en aan die groeiende internationale vraag voldoen.’

Produktie in Emmeloord

‘Omdat kamperen seizoensgebonden is, zaten er in onze productie pieken en dalen’, merkt Jan Mulder, commercieel manager van Concern voor Werk op. ‘Doordat de markt voor YALA-lodges zich nu over de andere continenten uitspreidt, verdwijnt de invloed van het seizoen en kunnen wij het hele jaar door produceren.’ Jan Mulder is vanaf het prille begin betrokken geweest bij LuxeTenten.

De onderneming had in amper vier jaar zo’n omvang bereikt, dat voor wat betreft de houten meubelen de hulp werd ingeroepen van Concern voor Werk. De social firm, die de sociale werkvoorziening uitvoert voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk, zette aanvankelijk op Urk speciaal voor LuxeTenten een productiefaciliteit op. Inmiddels heeft Concern voor Werk voor produktiewerkzaamheden een werkplaats ingericht aan de Produktieweg op industriegebied Nagelerweg in Emmeloord.