4e ster hotel ‘t Voorhuys

Emmeloord - Hotel ‘t Voorhuys mag sinds kort 4 sterren dragen. Maandag werd het bordje met de vier sterren onthuld door Twan Hakvoort en wethouder toerisme Hans Wijnants.

De vierde ster is de beloning voor de investeringen die het ondernemerspaar Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn van het hotel-restaurant-gandcafé de laatste jaren stak in het aloude hotel in Emmeloord. Er werd een nieuwe vleugel bijgebouwd en alle bestaande hotelkamers werden gestript en gemoderniseerd. Er zijn ruim 200 criteria waar een hotel aan moet voldoen om vier sterren te krijgen.

Airco

Dat alle kamers nu voorzien zijn van airco, flatscreen-tv, regendouches en een espresso-apparaat zijn bijvoorbeeld faciliteiten die de extra ster mogelijk maakten. Ook nieuwe elektrische oplaadpunten voor fiets en auto droegen er aan bij, vertelt Twan. Het ontbijtbuffet moet ook vier sterren waardig zijn, maar dat was het volgens de Twan en Renée ook al bij drie sterren.

‘Bij alle criteria is het bijzonder dat de service niet meetelt voor de sterrentoekenning. ‘Het gaat alleen om de faciliteiten, maar onze service is ook uitstekend.’ Twee weken na de oplevering in februari dit jaar van de hele verbouw en renovatie kwam de corona en moest het hotel noodgedwongen dicht. Sinds de heropening is de bezetting echter prima en in de zomer zelfs 100 procent.

‘Het Noorden is populair bij de vakantiegangers. Dat hier weinig corona is, helpt daarbij. De gasten zijn ook enthousiast over het gebied. Ze kunnen alle kanten op’, ervaart Twan. In het hotel van ‘t Voorhuys is ook een VVV-servicepunt dat de vreemdelingen de weg wijst voor leuke uitstapjes in de regio.

Prijs

Bij een vierde ster mag een hotel ook de prijs daarbij aanpassen, maar dat doet ‘t Voorhuys niet. ‘De prijzen voor de kamers zijn hetzelfde gebleven. Zeker in deze tijden van de coronacrisis moet je dat niet doen. We zijn blij met onze gasten en zakelijke relaties. We willen graag de boel aan de gang houden’, besluit Twan.

‘t Voorhuys is het tweede hotel in Noordoostpolder dat een 4-sterren kwalificatie heeft. Eerder had het Van der Valk hotel deze al.

Cees Walinga