Zwart laminaat voor thuis: vier opties

Aangeboden door: beboparket.nl

Heb jij net een nieuw huis gekocht of ben jij je huidige huis aan het restylen? Voor een robuust en stoer interieur is zwart laminaat een goede keuze. Ook in een klassiek of minimalistisch interieur mag zwart laminaat niet ontbreken. Wij vertellen je meer over de stijlopties van zwart laminaat.

Optie 1: stoer en robuust

Ga jij voor een stoer en robuust karakter in jouw ruimte? Maak dan gebruik van zwart laminaat. Het staat hartstikke stoer en de zwarte kleur oogt robuust. Zeker wanneer je kiest voor laminaat waarbij de groeven duidelijk te zien zijn. Zwart laminaat is goed te combineren met grote meubels. Het legt een rustige en stoere basis voor een industrieel interieur.

Optie 2: Urban Jungle

Heb jij groene vingers en houdt je van de uitstraling van veel planten? Dan is de stijl ‘Urban Jungle’ iets voor jou. In deze stijl vul je een ruimte op met groen, hout en natuurlijke materialen en tinten. Voeg je hier een zwarte laminaten vloer aan toe? Dan creëer je een ontzettend mooi effect en laat je het groen van de planten goed uitkomen. Deze vloer vormt een rustige basis, maar benadrukt de natuurlijke kleuren en brengt nog meer sfeer.

Optie 3: minimalistisch

Ben jij helemaal fan van de minimalistische trend? Dan denk je vaak aan rustige, lichte en witte tinten voor in huis. Echter is zwart laminaat ook een goede keuze voor een minimalistisch interieur. Zwart kan een echt contrast vormen met de lichte tinten van het meubilair. Koop zwart laminaat met zo min mogelijk groeven, zo houdt je het ook echt minimalistisch.

Optie 4: laminaat voor op de vloer, trap en wand

Als je aan laminaat denkt, denk je aan een vloer. Je kan echter nog meer met laminaat dan alleen een vloer leggen. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van een trap met laminaatplanken of maak er een hoofdbord van voor aan het bed. Hiervoor is zwart laminaat ook erg geschikt.

Zwart laminaat kopen

Voor de aanschaf van laminaat kun je bij een bouwmarkt terecht, maar ook bij een speciaalzaak. Bij een speciaalzaak heb je vaak meer keuze, profiteer je van betere kwaliteit en kun je passend advies ontvangen. Op welke manier ga jij zwart laminaat in je ruimte verwerken?