Politie zoekt getuigen kop-staartbotsing Ramspolbrug

Ens - De politie zoekt getuigen van de zware aanrijding donderdagmiddag voor de Ramspolbrug in de N50 waarbij zes personen gewond raakten.

Rond 16:25 uur was er sprake van filevorming op de N50 omdat de brug open ging. Terwijl de waarschuwingslichten knipperden reed een bestelauto hard achterop een personenauto, waarna die personenauto weer op een vrachtwagen botste. Het is nog onduidelijk waardoor dit precies kon gebeuren.

Buiten levensgevaar  

In totaal raakten zes mensen gewond bij het ongeluk. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Alle gewonden zijn buiten levensgevaar, meldt de politie vrijdag.

In de personenauto zaten vijf familieleden. Het gaat om drie volwassenen van 38, 66 en 67 jaar en twee jonge kinderen, allen uit Dronten. De brandweer moest twee van hen uit de auto bevrijden. Eén van de kinderen raakte zwaargewond maar zijn of haar toestand is inmiddels stabiel. De vijf inzittenden, maar ook de bestuurder van de bestelauto, werden naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Het verkeersteam van de politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding. Alle betrokkenen zullen nog worden gehoord. De bestuurder van de bestelauto, een 52-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, is als verdachte aangemerkt. Of er alcohol, drugs of andere verdovende middelen in het spel waren, is nog onderwerp van het onderzoek, evenals telefoongebruik achter het stuur.

Hinder voor verkeer  

De N50 was donderdag tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De rijbaan richting Emmeloord werd rond 18:00 uur weer vrijgegeven. De N50 richting Kampen was tot 21:00 uur afgesloten vanwege het sporenonderzoek en de opruimwerkzaamheden.

De politie is te bereiken op het nummer: 0900-8844