Zeven gewonden bij zware aanrijding op de N50

Ens - Bij een ongeval op de N50 tussen Ens en Kampen-Zuid zijn zondagmiddag zeven mensen gewond geraakt.

Door nog onbekende oorzaak kwamen een camper en zeker drie personenauto's met elkaar in botsing. Het gevolg was een enorme ravage. De camper brak door tweeën, het dak en het chassis lagen meters uit elkaar. Hiernaast lagen twee auto's gekanteld in de berm. De weg lag bezaaid met brokstukken.

In totaal was er sprake van zestien betrokkenen. Hiervan raakten zeven mensen gewond. Zij moesten voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Allen zijn buiten levensgevaar, aldus de Veiligheidsregio Overijssel. Er kwamen veel ambulances en twee traumahelikopters ter plekke.

Twee traumahelikopters

De hulpdiensten schaalden op naar een ‘GRIP 1’-situatie, om het incident goed te kunnen coördineren. De N50 tussen Ens en Kampen-Zuid zal vanavond nog lang afgesloten zijn vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden.

De N50 is inmiddels berucht geworden als het om ongevallen gaat. Binnen een week tijd hebben er nu twee zware aanrijdingen plaatsgevonden op de autoweg tussen Emmeloord en Zwolle. Afgelopen donderdag raakten zes mensen gewond bij een kettingbotsing op de Ramspolbrug bij Ens.