JCI Groot Schokland deelt 118 zomerkidspakketten uit

Emmeloord - Serviceclub Junior Chamber International Groot Schokland deelde zaterdag 118 zomerkidspakketten in felblauwe tassen uit bij Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar in Emmeloord om de kinderen een leuke zomer te bezorgen.

Veel leden van JCI Groot Schokland hielpen eerder in de coronacrisis de stichting al bij het samenstellen en uitdelen van voedselpakketten. Zodoende zijn de contacten gelegd, zegt bestuurlid Alice Leijten van de JCI. ‘Veel van onze leden hebben kleine kinderen en zo kwamen we op het idee om zomerpakketen samen te stellen voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben.’ 

In de pakketten zitten voor de jongsten praktisch materiaal, zoals luiers, zonnebrand en een mooi prentenboek, voor de wat oudere een leesboek en opblaasmateriaal, maar ook knuffels, stoepkrijt, strandballen en ander speelgoed. De kinderen waren maar wat blij met de cadeaus. Bij de stichting Samen zijn we er voor elkaar aan de Randweg in Emmeloord kunnen mensen terecht die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, maar te weinig hebben om rond te kunnen komen.