Stadsmuseum Vollenhove verruimt openingstijden

Vollenhove - Stadsmuseum Vollenhove verruimt de openingstijden, nu er weer meer vrijwilligers beschikbaar zijn. De tijden zijn: van woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en maandag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Reserveren is ook niet meer noodzakelijk maar mag wel.

Uiteraard hanteert het museum het coronaprotocol dat opgesteld is voor musea. Er is een nieuwe wisseltentoonstelling ingericht. ‘De Poorte rond’, met ruim honderd oude foto’s van Vollenhove uit de periode 1910-1940. Niet alleen foto´s, ook schilderijen van gebouwen en bekende plekjes in Vollenhove. Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen door samenwerking met “Oud Vollenhove”. 

Het is 75 Jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Daarom is er nog een kleine expositie over de Tweede Wereldoorlog in Vollenhove te zien, met specifieke documenten, filmpjes, propagandamateriaal, illegale krantjes en enkele bijzondere voorwerpen. Vollenhove had in de dertiger jaren een strand met het paviljoen “Zwemlust”. In het museum zijn filmpjes te bekijken met bad plezier uit die tijd.

 

Stadsmuseum Vollenhove, Bisschopstraat 36, 8325BC in Vollenhove
Info www.chcvollenhove.nl 
Entree: volwassenen 4 euro; kinderen van 8 -12 jaar 2 euro. Donateurs hebben gratis toegang