Niet eerder zo warm op 13 augustus

Emmeloord - En weer een record! In Eindhoven steeg het kwik om 14:40 uur naar 33,2 graden. Niet eerder was het ergens in Nederland op 13 augustus zo warm als vandaag.

Het vorige record was 33,1 graden en dateert uit 1997 in het Brabantse Volkel. Ook in De Bilt is het momenteel tropisch warm en dat betekent een unieke serie van acht tropische dagen op rij.

Acht tropische dagen

Met 30,7 graden is het in De Bilt tropisch warm. Het record voor De Bilt is 32,1 graden en dateert eveneens uit 1997. Opvallender is de unieke reeks van acht tropische dagen. Tot dit jaar was het aantal tropische dagen op rij op het hoofdstation zes. Dat aantal werd zowel in 1941 als 1975 genoteerd. Gisteren werd het record gebroken en vandaag direct aangescherpt.

Vanaf morgen lagere temperaturen

De komende dagen neemt de hitte af. Wel blijft de hittegolf op vrij veel plaatsen nog voortduren. Zeker landinwaarts stijgt het kwik de komende dagen nog tot boven 25 graden. In het westen liggen de maxima tussen 24 en 26 graden. Het weerbeeld laat de komende dagen een mix zien van zon, stapelwolken en enkele regen- en onweersbuien.

Ook later vandaag kunnen regionaal zware regen- en onweersbuien voorkomen. Daarbij is kans op hagel, windstoten en veel regenwater in korte tijd met kans op wateroverlast.
 
Bron: weeronline.nl