ING-filiaal Emmeloord sluit

Emmeloord - Het ING-kantoor aan de Beursstraat in Emmeloord is donderdag 20 augustus voor het laatst open. Er komt een servicepunt in de Bruna aan de Lange Nering 48 in Emmeloord.

Klanten van ING worden op een aanplakbiljet bij het kantoor voor bankzaken waarbij persoonlijk contact nodig is verwezen naar de kantoren in Meppel en Lelystad. ‘Ik vind het nergens op lijken dat de bank sluit. Ik ben al vanaf mijn zeventiende bij de bank’, zegt een teleurgestelde oudere die liever anoniem blijft. ‘Je moet de polder uit voor bankzaken! Dat is toch te gek?’ Met name klanten die tot op heden geld stortten bij de bank worden gedupeerd. Zij moeten voortaan ook naar Meppel of Lelystad voor het storten van geld.

Volgens Ruud van Dusschoten, bestuursvoorzitter van ING Nederland heeft de coronacrisis ‘een al langer lopend plan van de bank bespoedigd’, zei hij eerder in het AD. Volgens de bank zijn klanten niet alleen meer gaan internetbankieren, maar komen ze ook nauwelijks meer terug bij de filialen nu die na de lockdown weer opengaan. In sommige kantoren komen slechts twee tot drie klanten per uur.

Al minder open

De laatste tijd was de bank in Emmeloord al korter open, niet meer vijf dagen, maar nog slechts drie. Op het raamplakkaat wordt de klanten ook gewezen op de onlinediensten van de bank. ING sluit in Nederland 42 van de 170 filialen en opent ze evenzoveel servicepunten. De bank zegt dat de sluiting geen gevolgen heeft voor de medewerkers.

90 procent van de 150 betrokken medewerkers kan terecht op een ander kantoor of ze kunnen overstappen naar een andere afdeling bij ING, zoals hypotheken, klantcontrole, fraudebestrijding of cybersecurity. Voor de overige 10 procent komt een vrijwillige vertrekregeling.