Weinig overlast door noodweer in Flevoland, brandweer wel in actie

Regio - Het KNMI gaf zondagavond 'code oranje' af voor zware onweersbuien met harde windstoten en veel regen in een groot deel van Nederland, waaronder in de provincie Flevoland. De brandweer in Flevoland heeft echter weinig overlast- en schademeldingen gehad door het noodweer.

Op het Smedingplein, bij de Albert Heijn en voormalig verzorgingshuis De Golfslag, in het centrum van Emmeloord brak een grote tak uit een boom waarna de weg gedeeltelijk versperd was. De brandweer kwam ter plaatse en zaagde het gevaarte in stukken. De klus was snel geklaard.

Ook de brandweer van Ens rukte uit voor een melding stormschade op de Kadoelerweg bij Kraggenburg. Verder waren er geen uitrukken voor de brandweerlieden in de gemeentes Noordoostpolder en Urk. In Almere was er wel een aantal meldingen, daarentegen was er voor de brandweer in Lelystad maar één schademelding.

Lightning chasers

De politie kreeg tijdens het noodweer een melding van een verdachte situatie in het buitengebied van Nagele. De inzittenden van twee auto’s trokken de aandacht met hun ‘vreemde’ gedrag. Toen agenten polshoogte namen bleek het te gaan om twee fotografen die het perfecte plaatje van de bliksem probeerden te schieten, meldt wijkagent Sander te Vaarwerk op Instagram. Voor de politie was er dan ook weinig meer te doen.