Prachtige ‘corona’ paardenraces Emmeloord

Emmeloord - Onder ideale omstandigheden en op een prachtige baan werd woensdag de enige paardenkoers van dit seizoen op de drafbaan in Emmeloord verreden.

Voorzitter Hans Hagendijk van de stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder blikte als een tevreden man terug. Nadat de meetings in juni en juli door de coronaperikelen waren geannuleerd, werd er woensdag wel gedraafd. De acht, met 81 paarden, optimaal bezette races werden bezocht door 250 toeschouwers.

81 paarden

Dat was het maximaal aantal gasten dat de gemeente Noordoostpolder toestond. Hagendijk had nog el op ietsje meer gehoopt, maar de organisatie moest zich er maar bij neerleggen. De stichting had per slot van rekening de vergunning om te koersen met een beperkt publiek vlot gekregen en daar was Hagendijk bijzonder content mee.

‘We hadden goede protocollen en de gemeente deed niet moeilijk’, zei Hagendijk. ‘Het bestuur wilde beslist dat deze koersdag doorging. De drafsport had het nodig’, aldus de preses. Dat er nauwelijks sponsors afhaakten, maakte het nog mooier. Wel waren de inkomsten uit de catering en entrees fors lager. ‘We draaien quitte. Dat is in deze situatie voldoende’, zei Hageman. Volgend jaar hoopt hij weer drie races meetings te kunnen organiseren.

André Bakker

Grote man op de baan was André Bakker. Hij sloeg een dubbelslag met Joan Collins en Beau Gaillard. Henk Hamming scoorde met Hattrick en Hiltje Tjalsma reed Iris de l’Iton naar de bloemen. Het winnende slotakkoord kwam op naam van Micha Brouwer en Jack Baldwin.