Nieuwe Steyr voor studenten Aeres Hogeschool

Dronten - Aeres Hogeschool in Dronten is dit voorjaar gestart met een OnderwijsLeerKavel van 15 hectare. Studenten van de studies ‘Tuinbouw en Akkerbouw’ en ‘Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en Akkerbouw’ doen hier kennis op van plantenteelt en doen zelf ook onderzoek in en met gewassen zoals aardappelen, uien en suikerbieten.

Sinds deze week maken ze daarbij gebruik van de nieuwe Steyr Kompact 4075 die door Weevers Mechanisatie in Swifterbant is geleverd.

'We zochten een lichte tractor die breed inzetbaar is voor de meeste uitvoerende werkzaamheden op de kavel', aldus studieleider Bettie Tijsseling. Naast de 4-cilinder tractor met een motorvermogen van 75 pk, leverde Weevers Mechanisatie ook een CHD-spuitmachine, een HAK-schoffelmachine en een APV-wiedeg voor de verzorging van de gewassen. 'Onze leveranciers hebben goed meegedacht om de juiste machines met de juiste specificaties aan te kunnen bieden', aldus Anton Weevers.

Op de OnderwijsLeerKavel doen de eerstejaars studenten kennis op over de groei en ontwikkeling van gewassen én over herkenning van ziekten, plagen en onkruiden. In het tweede jaar van de opleiding voeren ze experimenten uit. Derde- en vierdejaars studenten voeren allerlei onderzoeken uit op de kavel, in het kader van teelt, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld bodem- en watermanagement en precisielandbouw.