Explosie in vrachtwagen op Urk, chauffeur raakt lichtgewond

Urk - In de cabine van een vrachtwagen op Urk heeft vrijdagochtend rond 08.15 uur een explosie plaatsgevonden. Hierbij raakte de vrachtwagenchauffeur licht gewond.

De truck stond geparkeerd langs de Griend, ter hoogte van De Riepel, op het industrieterrein van Urk. De vrachtwagenchauffeur wilde in de cabine een hapje eten klaarmaken en zette daarom een kooktoestelletje op gas aan. Echter vulde de cabine zich met een explosief mengsel, waarna het mis ging. Door nog onbekende oorzaak ontstak het gas. Een explosie en een steekvlam volgden, aldus de brandweer.

Het interieur van de vrachtwagen liep veel schade op. Ook de cabine zelf is behoorlijk ontzet door de druk van de explosie. De deuren en ramen wilden niet meer dicht en er zaten deuken in de zijkant van de cabine. Een klein brandje kon snel worden geblust door de chauffeur en te hulp geschoten omstanders. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en voerde een nacontrole uit.

De vrachtwagenchauffeur liep lichte brandwonden op aan zijn handen en polsen. De brandweer verleende eerste hulp waarna ambulancepersoneel de man verder heeft behandeld.