Gewonde en ravage bij frontale botsing vrachtwagens bij Ens

Ens - Op de Zuiderringweg (N352) tussen Ens en Kraggenburg zijn maandagmorgen rond 7.30 uur twee vrachtwagens frontaal op elkaar gebotst. Daarbij raakte een chauffeur gewond.

Op de kruising met de Zwijnsweg botsten de vrachtwagens op elkaar. De cabine van één van de vrachtwagens kwam los van het chassis waardoor de chauffeur bekneld kwam te zitten. De brandweer heeft de deur van de cabine losgeknipt waarna de man uit zijn benarde positie kon worden bevrijd.

Wonder

De vrachtwagenchauffeur had een engeltje op zijn schouder. De man raakte wel gewond bij het ongeluk maar hij kon lopend de ambulance in en is vervolgens naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Volgens de brandweer een wonder, in vergelijking met de impact van de aanrijding.

De chauffeur van de andere vrachtwagen, die geladen was met zand, kwam met de schrik vrij. Naast twee ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse, maar het mobiel medisch team hoefde verder niet te worden ingezet.

Traumahelikopter  

De Zuiderringweg zal tot ongeveer 11:30 uur in beide richtingen zijn afgesloten. De twee vrachtwagens zijn inmiddels geborgen maar de weg moet nog worden schoongemaakt. Het verkeer wordt omgeleid.