Brasserie aan De Deel

Emmeloord - In het pand Het AanDeel dat momenteel gebouwd wordt aan het horecaplein in centrum Emmeloord opent volgend voorjaar Brasserie aanDEEL.

In de brasserie werken onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De exploitatie komt in handen van De Strandhoeve, dat al bijna 15 jaar een begrip is in de horeca en dagrecreatie in de Noordoostpolder en Steenwijkerland.

In 2018 startten zij al met Het ProefLab//, het horeca-paviljoen in het Waterloopbos. Mede daardoor werden zij eind vorig jaar door Oost en Van Tilburg Ontwikkeling benaderd voor de exploitatie van een horecabedrijf op deze locatie. Al snel bleek dat ook het idee leefde voor de combinatie van horeca mét dagbesteding; een combinatie die De Strandhoeve erg aansprak omdat dit extra maatschappelijke waarde toevoegt aan de ontwikkelingen rondom het horecaplein in het centrum van Emmeloord.

DEELnemers

Annemarie van Wieren en Martijn Stroomer worden verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Beiden werken al langere tijd voor ‘s Heeren Loo met jongeren die een hulpvraag hebben. Eerst bij het Wapen van Ens en sinds juli in de horeca van het maisdoolhof bij De Strandhoeve.

Dankzij de fijne samenwerking met ‘s Heeren Loo wordt de dagbesteding voor deze jongeren overgenomen door Brasserie aanDEEL. De jongeren met een hulpvraag worden DEELnemers genoemd. Onder begeleiding van een enthousiast en ervaren team kunnen zij zich verder ontwikkelen zodat ze een eigen aandeel hebben in de maatschappij.

Komende maanden wordt het team van DEELnemers en begeleiders uitgebreid en getraind zodat in het voorjaar van 2021 de Brasserie een bruisende start kan maken.

www.brasserieaandeel.nl