Vintagewinkel WoWfactor opent deuren in Lange Nering

Emmeloord – Op zoek naar mooie vintage en design-meubels? Dan kun je sinds kort je hart ophalen in de Lange Nering.

Op nummer 142 openden Ferrie Loof (43), Joost Flikweert (50) en Ramon Huese (22) begin deze maand vintagewinkel WoWfactor. Tweedehands, maar geen kringloop. Oud, maar niet ouderwets. Gebruikt, maar nog lang niet versleten.

‘Wij verkopen hier in feite het nieuwe antiek’, vat Nagelees Ferrie de winkel samen. Met zijn neef Ramon uit Zwolle en oud-collega Joost uit Marknesse besloot hij de handel in vintage en design in de polder weer eens nieuw leven in te blazen.

Joost: ‘Ferrie en ik werkten ooit samen bij Het Goed. Daar werd onze liefde voor oude spullen wel een beetje geboren.’

Kriebels

Ferrie: ‘Ik heb eerder een handel in vintage en design gehad, maar was daar een tijdje mee gestopt. Nu begon het weer te kriebelen.’ Ramon heeft nog niet veel ervaring in het wereldje, maar kan in deze winkel zijn vintagehart ophalen. ‘Ik heb een voorliefde voor tweedehands spullen en de verhalen van de ontwerpers die erachter zitten.’

De mannen begonnen in mei met WoWfactor, dat aanvankelijk alleen een online shop was. Via hun oude contacten kochten ze als vanouds de meest bijzondere items in. Dit keer echter voornamelijk uit de mid-century; tussen 1955 en 1975, met af en toe een uitstapje naar andere tijden.

Strenge selectie

‘We selecteren echt streng’, verzekert Joost. ‘We zijn namelijk geen kringloopwinkel, hier koop je nette meubels van goede makers.’ De periode tussen 1955 en 1975 bracht een interessante stijl teweeg, stellen de mannen.

Ferrie: ‘Er werd niet meer alleen eiken gebruikt, maar allerlei verschillende houtsoorten. De stijl was minimalistisch, de vorm en functionaliteit heel kenmerkend. En het mooie is, deze stijl past heel goed bij de moderne interieurs van nu.’

Artifort en Pilastro

Bij WoWfactor is een breed aanbod uit die tijd te vinden. Artifort bijvoorbeeld, maar ook Pilastro en ontwerpen van de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen. Ramon: ‘We hebben daarnaast ook veel kunst hangen en Plateel keramiek.’

Online verkochten de drie sinds mei items over de hele wereld. ‘Maar we wilden toch een showroom, waar onze klanten het aanbod kunnen uitproberen. Als je een stoel of bank koopt, wil je toch weten hoe die zit’, vertelt Ramon.

Dat kan nu in hun ruime winkel in de Lange Nering van donderdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. WoWfactor is ook te vinden op Instagram.

wowfactornl@gmail.com