STOPPELS | Anderhalve meter

Het blijft moeilijk geen hand te kunnen geven aan iemand die je voor het eerst ontmoet. Het blijft moeilijk om niet dicht bij iemand te kunnen staan om hem of haar een schouderklop te geven. Zo van, het komt wel goed.

Wat het heel moeilijk kan maken? Is het geen knuffel kunnen geven aan je oude vader met z’n herinneringen aan zijn nare jeugd.

Hé ouwe

Ik zat daarom te denken, misschien is het een leuk of fijn idee om elkaar een brief te schrijven. Mocht je het niet altijd even makkelijk vinden, zal ik je een opzetje geven? Zoiets bijvoorbeeld? Een zoon schrijft aan zijn vader: ‘Hé ouwe, we gaan niet lopen sippen hè? Volgend jaar, als de corona weg is, dan mag het weer. Kom ik extra dicht tegen je aanzitten met allebei een glas jenever in de hand. Proost alvast!’

Of, een moeder schrijft haar dochter: ‘Lieve dochter van me, nu je alweer een maand op je eigen plekje woont vind ik het zo jammer dat ik niet bij je kan zijn. Niet écht. Daarom ga ik, en papa natuurlijk, het anders doen. Een brief ga ik je schrijven, zoals deze.’

Gevoelens

Een brief… of een tekening waarin u uw gedachten of gevoelens (of beide, dan kan natuurlijk ook) in een paar kleurige strepen neerzet. Een foto kan uiteraard ook, met vrolijk spelende kinderen, hoge golven of hond die zich uitschudt.

Weet u wat ook leuk is? Een foto sturen van uzelf met een piponeus op. Valt er misschien toch nog iets te lachen.

jacqueline-voskuil@hotmail.com