Tweede kamerlid Julius Terpstra bij debatavond CDA NOP over wonen

Emmeloord - 'Veel mensen, waaronder starters, hebben nu geen eerlijke kans op een eigen woning. Bouwen dus!', dat stelt tweede kamerlid Julius Terpstra (CDA), geboren en getogen in Emmeloord. Op vrijdag 18 september deelt hij zijn visie tijdens een debatavond in 't Voorhuys over woningbouw, georganiseerd door het CDA Noordoostpolder.

Wat is er nodig om jong en oud van passende huisvesting te voorzien? Nu en in de toekomst? Zijn we een krimpgemeente of gaan we groeien? Willen we bouwen voor onze eigen inwoners of ook voor de Randstad als we straks een Lelylijn hebben? Deze vragen komen tijdens de debatavond aan bod.

Naast Julius terpstra geven ook de ondernemers Willem van Tilburg en Jeroen Oost van OVT ontwikkeling hun visie op woningbouw in Noordoostpolder. Ton Beurmanjer, bestuurder van woningbouwcorporatie Mercatus, schetst de dilemma’s van de sociale woningbouw. En wethouder Marian Uitdewilligen (volkshuisvesting) neemt de aanwezigen mee in de nieuwe woonvisie en de 100.000 woningen die Flevoland wil bouwen voor de Randstad.

De debatavond staat onder leiding van Hennie Bogaards. Iedereen is welkom. Het is nodig om je vooraf aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar secretaris@noordoostpolder.cda.nl.

Inloop is om 20.00 uur en om 20.15 uur start de avond in ’t Voorhuys.