Zo draag je een T-shirt onder je overhemd

Aangeboden door: Shirtsofcotton.com

T-shirt zijn alomtegenwoordig. Je vindt ze in elke kleerkast en zowat iedereen draagt ze heel regelmatig. Ook onder een overhemd wordt een T-shirt gedragen. De mogelijkheden zijn divers: een model met korte mouwen, een longsleeve, V-hals, ronde hals… Maar wat is nu eigenlijk de beste combinatie met een overhemd? Ontdek het in dit artikel.

T-shirts zijn uniseks en worden dus zowel door mannen als vrouwen gedragen. T-shirts zijn werkelijk overal ter wereld bijzonder populair. Vooral de modellen met korte mouwen zijn wereldwijd verspreid en bekend, maar eigenlijk kun je T-shirts in drie categorieën onderverdelen:

  • No sleeve: zonder mouwen, zoals tank tops, hemdjes en singlets.
  • Short sleeve: korte mouwen, zoals iedereen ze kent.
  • Long sleeve: lange mouwen.

Binnen die categorieën kun je de T-shirts nog onderverdelen op basis van de halzen. Zo zijn er T-shirts met ronde halzen en T-shirts met V-halzen. Die laatste worden vaker onder een overhemd gedragen.

In functie van de gelegenheid

Voor welk soort heren T-shirt kies je nu? Dat is afhankelijk van de gelegenheid. Er zijn verschillende momenten en manieren om een T-shirt te dragen. Ten eerste kies je of je een T-shirt los draagt of in combinatie met bijvoorbeeld een overhemd. Moet je naar een huwelijk? Dan is het handig om een wat strakker ondershirt onder je overhemd te dragen. Een zomerse barbecue met vrienden in het vooruitzicht? Durf dan te gaan voor een T-shirt in een fel kleurtje of met een leuke print of opdruk.

Zorgeloos knoopjes open laten

Het grote voordeel van een V-hals T-shirt is dat je het niet kunt zien, ook niet als je één of zelfs twee knoopjes van je overhemd open hebt staan. De diepte van de hals van je T-shirt bepaalt hoeveel knoopjes je open kunt doen. Draag je je overhemd dicht of met één knoopje open? Ga dan voor een basic V-hals. De diepe V-hals is dan weer ideaal als je graag twee knoopjes open laat.

Van in WOII tot in jouw kleerkast

Als uitsmijter gaan we nog even dieper in op de geschiedenis van het T-shirt. Het zo bekende kledingstuk heeft zijn naam uiteraard aan zijn vorm te danken. Zijn populariteit bouwde het T-shirt op dankzij het commerciële gebruik van het kledingstuk. Steeds meer bedrijven drukten immers hun logo op T-shirts. De geschiedenis van het T-shirt gaat terug naar WOII, toen Europese soldaten T-shirts droegen en Amerikanen het gebruik kopieerden. Tot de jaren 50 werden T-shirts nog als onderkleding beschouwd, maar bekende acteurs zoals Marlon Brando, James Dean en John Wayne brachten daar verandering in. Iedereen nam dit over en het T-shirt zoals we het vandaag kennen, was gelanceerd.