Dancestudio De Zwarte in Vollenhove is na bijna 10 jaar weer open

Vollenhove - Dancestudio De Zwarte in Vollenhove heropende dit jaar na bijna 10 jaar gesloten te zijn geweest.

Dansstudio De Wieden begon ooit als dansschool waar stijldansen en country lessen werden gegeven door Gerard sr. en Tiny Visscher. De hobby liep uit tot een groot succes, dansstudio De Wieden stond bekend als 'de zwarte'. Dat Dansstudio De Wieden, Dancestudio De Zwarte werd, was dan ook geen verrassing. Een begrip in de omgeving van Vollenhove. Heel wat jeugd heeft hier leren stijldansen en de zaterdagavonden met het vrij dansen was en is een echte trekpleister.

In 2010 sloten de deuren van Dansstudio De Wieden, waarna jaren later in 2019 een reünie plaatsvond. Er was veel animo en het heropenen van de dansstudio komt tijdens de reünie tot stand. Onder leiding van Amanda Visscher-Makkinje en haar echtgenoot Erwin Visscher (kleinzoon van de oprichters) heropende dit jaar de dansstudio onder de naam ‘De Zwarte'.

Stijldansen

Het stijldansen is terug op de woensdagavond voor elk niveau, van beginner tot aan gevorderde. Sanne Woltinge geeft de stijldanslessen. Zelf danst ze op hoog niveau in de amateurtopsport. Ze heeft al wat mooie Nederlandse titels op haar naam.

Naast de stijldanslessen op de woensdagavond organiseert Dancestudio De Zwarte workshops waarbij de techniek van het stijldanen wordt verfijnd. De afgelopen workshop op 5 september was volledig uitverkocht. Aansluitend is er een gezellig dansavond waar je vrij kunt dansen.

Paaldanslessen

Bij Dancestudio de Zwarte worden ook paaldanslessen gegeven. Paaldansen is vrij nieuw in de omgeving van Vollenhove. Helaas is het beeld nog wat vertekend. Het zijn gezellige en sportieve paaldanslessen. Op maandag en donderdag hebben we een leuke paaldansgroep.

Het volgen van een proefles is geen probleem. Op woensdag 23 september start de nieuwe stijldanscurus van 10 lessen. Dancestudio De Zwarte volgt de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.