VoorleesExpress zoekt voorlezers

Emmeloord - De VoorleesExpress is sinds april actief in de Noordoostpolder. Hierdoor krijgen gezinnen op een speelse manier aangeboden hoe je taal kan stimuleren. Om nog meer kinderen en ouders te kunnen bereiken zoekt FlevoMeer Bibliotheek vrijwilligers die blij worden van voorlezen en taalspelletjes doen.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben 20 sessies met een gezin. Ze komen thuis, of zien elkaar, als dat niet kan, via internet of op een openbare plek. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. 

Als vrijwilliger maak je kennis met een gezin met een andere achtergrond. In een afgebakend traject leer je elkaar goed kennen. Vrijwilliger Rianne zegt hierover: 'Iedere keer geniet ik van het plezier dat we samen hebben in het voorlezen, de aandacht, hoe zal het verhaal aflopen. Het is geweldig om dit samen te mogen beleven'.

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder zorgt voor goede begeleiding en de benodigde materialen. Kijk hier of hier voor meer informatie.