Flavourland gaat ondanks corona door

Regio - Flavourland 2020, de provinciale popprijs van Flevoland, gaat, ondanks corona, door. Dit gebeurt wel met aanpassingen, zodat alles veilig verloopt.

Tijdens Flavourland strijden Flevolandse muzikanten om prijzen en de eer. Aanmelden voor Flavourland kan tot en met donderdag 15 oktober via de website van het evenement.

De wedstrijd heeft een open inschrijving. Alle leeftijden en muziekstijlen zijn welkom. Deelname is kosteloos. Elke band en act uit Flevoland kan meedoen. Een band/act is Flevolands als minimaal één van de leden in Flevoland woonachtig is.

Publieksoordeel

In de voorrondes staan de deelnemers een kritisch vakjurybeoordeling en een publieksoordeel te wachten. De vakjury bepaalt welke drie finalisten door mogen naar de finale en twee deelnemers gaan naar de finale dankzij de stem van het publiek. Na afloop van de voorrondes kent de vakjury nog drie wildcards toe. De voorrondes van Flavourland 2020 zijn op vrijdag 13 november (De Meester, Almere), zaterdag 14 november (De Klos, Emmeloord), zaterdag 21 november (Corneel, Lelystad) en zaterdag 28 november (Corneel, Lelystad). De finale is op vrijdag 11 december in De Meester, Almere.

Minder publiek

Met het oog op de coronaregels kan er per podium veel minder publiek toegelaten worden. Om die reden spelen er dit jaar vier of vijf bands/acts op één avond in plaats van acht. De optredens worden onder anderen via Facebook gestreamd.

De prijzen zijn ongewijzigd. De winnaar krijgt duizend euro, een bokaal en plaatst zich direct voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Daarbij speelt één van de finalisten op Jolpop 2021.

Kijk voor meer informatie op de website van Flavourland.