Personeel Zorggroep laat kennis bijspijkeren in Deskundigheidshotel

Emmeloord - Vijfhonderd zorgmedewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) kunnen de komende weken hun kennis en expertise opvijzelen tijdens het Deskundigheidshotel.

Alle welzijnsmedewerkers, welzijnsassistenten, verzorgenden, verpleegkundigen en helpenden volgen in het Van der Valk-hotel in Emmeloord workshops en presentaties. 'Alles uiteraard zo coronaproof mogelijk', licht organisator Lydia Cortenbach toe.

Voldoende afstand

'We hebben ook niet voor niets gekozen voor het Van der Valk-hotel in Emmeloord', verduidelijkt Lydia. 'Niet alleen ligt het bijzonder strategisch naast de snelweg, ook zijn de ruimten er groot genoeg om voldoende afstand tot elkaar te houden'. Bij binnenkomst kunnen de deelnemers meteen uitgebreid hun handen reinigen. Lydia: 'Verder zijn er duidelijke looprichtingen aangegeven, verplaatst men zich per groep naar de volgende sessie en is er zelfs een aparte rookruimte ingericht waar rokers niemand tot last zijn'.

Tommie in de zorg

Publiekstrekker in het hotel is Tommie in de zorg. De 29-jarige Tommie Niessen uit Helmond is sindskort een begrip in de zorg. Om zijn werk als verpleegkundige positiever onder de aandacht te brengen schrijft hij namelijk blogs onder de titel ‘Tommie in de zorg’. Hij wil hiermee laten zien hoe mooi het vak is én hoe moeilijk het soms kan zijn. Inmiddels heeft hij meer dan 45.000 volgers op Facebook en zijn gelijknamige boek vindt gretig aftrek. Tommies motto:  De zorg verdient meer waardering en ook meer liefde. Naast de workshop van Tommie zijn er ook sessies over ‘Agressie in de ouderenzorg’ en ‘Muziek in je werk.’ Bij de laatste gaat het natuurlijk om de therapeutische werking van muziek op ouderen.