Startfeestje Kinderboekenweek in bibliotheek

Emmeloord - De Kinderboekenweek start woensdagmiddag 30 september om 14.00 uur met een feestje ‘Reis mee door de tijd’ in de bibliotheek in Emmeloord. De week duurt tot en met 11 oktober.

Het thema van dit jaar is geschiedenis en de middag is dan ook gevuld met kleine activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar die hierbij aansluiten. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Vossenjacht

In verband met corona ziet de Kinderboekenweek er iets anders uit dan normaal. Binnen in de bibliotheek is een klein aanbod van activiteiten, zoals een memoryspel, spijkerpoepen en een rebus maken. Daarnaast is er buiten een vossenjacht georganiseerd door het ROC Friese Poort, de eerste ronde start om 14.00 en om 15.00 uur start de volgende ronde.

Via de website kan je je opgeven als je mee wil doen met de vossenjacht. Opgave voor de vossenjacht is verplicht, de andere activiteiten zijn vrij toegankelijk. Wel willen we ouders er op attent maken dat zij de afstand in achting moeten nemen.

www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek