Foto-expositie over rietsnijden

Kalenberg - Fotograaf Sara Muis heeft tot eind oktober een expositie met 20 beelden van rietsnijden in het voormalige kerkje in Kalenberg, het Recreatiebedrijf Jongschaap, ’t Lokaal aan het Kalenbergerpad 2.

De serie is door een internationale jury gekwalificeerd tot Silver Master binnen de stichting Master Photographers Network. ‘Opgegroeid in een van de mooiste gebieden van Nederland heb ik, als kind al, leren genieten van de Weerribben. Mijn ouders hebben mij leren kijken naar al het moois om me heen. Dat, en de rietcultuur waar mijn vader en opa zich met hart en ziel voor inzetten -op hun eigen manier- is eigenlijk verweven in mijn hele bestaan.

Ik liep al jaren met het idee rond om een fotoserie te maken van deze rietsnijders. Om de wereld te laten zien hoe hard, zwaar eenzaam en prachtig dit uitstervende beroep is. Ik heb mijn vader gevraagd om met me mee te gaan en zo zijn we maanden lang in de winterperiode in alle vroegte in de boot gestapt op zoek naar een verdwaalde rietsnijder. Ik wilde de mensen bewust mijn bezoek niet aankondigen, zodat ik ze in al hun puurheid kon fotograferen.