Eigen school X-tuur open

Emmeloord - X-tuur, zelfsturend onderwijs, heeft sinds gisteren toen wethouder Hans Wijnants met een scherpe schaar langs kwam officieel een eigen schoolgebouw aan de Nagelerweg 4 in Emmeloord.

De 52 leerlingen zagen hem in een vloeiende beweging het lint doorknippen, dat de toegang opende naar hun nieuwe leerplek. Al zitten ze er overigens al sinds de zomervakantie. Daarvoor was X-tuur ondergebracht in een bijgebouw van het Zuyderzee Lyceum junior. ‘Hier kan X-tuur verder groeien in haar eigen leer- en leefgemeenschap’, vertelt coach Elsemieke.

‘Om het onderwijsconcept goed tot zijn recht te laten komen hadden we meer ruimte nodig. Dit pand was al in gebruik binnen VariO Onderwijsgroep. We hebben nu verschillende ruimtes, met elk een eigen functie. Zo is er een ruimte om samen te werken aan projecten, te vergaderen of om in stilte te kunnen werken. Ook kunnen er nu meerdere instructies tegelijkertijd gegeven worden. De buitenruimte bij de nieuwe locatie is fantastisch. Het ligt recht tegenover de skatebaan, er is veel gras en groen, een eigen fietsenstalling en een groot veld voor sport en spel.’