Lelystads echtpaar verwelkomd als 10.000e passant in Urker haven

Urk - Jon en Janneke Vonkeman uit Lelystad vielen met hun neus in de boter toen ze dinsdagmiddag met hun boot 'Zeevonk' aanlegden in de haven van Urk. Het echtpaar werd verwelkomd als tienduizendste passant.

Deze ontvangst is inmiddels een soort graadmeter geworden voor het toeristisch seizoen op Urk. Wethouder Freek Brouwer kwam voor deze gelegenheid naar de haven om de gelukkige watersporters welkom te heten en een presentje aan te bieden. Ook vanuit Tourist Info Urk was er een warm welkom voor het Lelystadse echtpaar.

Erg welkom

De familie Vonkeman komt al jaren bijna wekelijks in het voor- en naseizoen in de Urker haven en voelt zich altijd erg welkom op Urk. Dit jaar is de 10.000e passant iets eerder verwelkomd. Vorig jaar vond deze mijlpaal in de maand oktober plaats.

Dit jaar veel passanten

Er zijn dit jaar veel passanten in de Urker haven geweest, mede omdat veel mensen vakantie in eigen land hebben doorgebracht vanwege het coronavirus. Het bruisende karakter van de Urker haven blijkt voor veel watersporters een reden om een bezoekje aan het vissersdorp brengen. Er is altijd iets te zien of te beleven. Het werk aan de schepen, de activiteiten op de werven, de visserijactiviteiten rondom de IJsselmeervisafslag. Alles bij elkaar maakt dit dat Urk een aantrekkelijke haven is voor veel watersporters.