Buurthuiskamer ‘t Leeger op Urk

Urk - Het Leger des Heils opende woensdag de deuren van de buurthuiskamer ‘t Leeger aan de Wijk 2-6 op Urk.

Met het dichttrekken van een knoop die gebruikt wordt bij een visnet was de opening een feit. De openingshandeling werd verricht door Wethouder Freek Brouwer en commandant Hannelise Tvedt van het Leger des Heils. ‘De knoop staat symbool voor het vangnet dat wij graag willen zijn’, aldus Willie Nentjes, coördinator van de buurthuiskamer.

Op de locatie zit een huiskamer voor de buurt (’t Leeger) en een kledingwinkel waar voor een betaalbare prijs goede en duurzame kleding kan worden gekocht.

Huiskamer

De huiskamer voor de buurt is een landelijk concept van het Leger des Heils en is bedoeld als een ontmoetingsplek voor en door de buurt waar iedereen welkom is. Jong en oud kan hier terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of het doen van allerlei activiteiten. Doordat bewoners kunnen meewerken in de huiskamer ontwikkelen zij zich op verschillende gebieden waaronder in samenwerking, in het organiseren en uitvoeren en in verantwoordelijkheid nemen. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

De medewerkers van de huiskamer hebben een belangrijke verbindende taak. Zij zijn de oren en de ogen van de buurt en kunnen wanneer nodig bezoekers vroegtijdig doorverwijzen naar hulpinstanties.

De huiskamer ’t Leeger op Urk is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-13.00 uur en 14.00-17.30 uur. En op zaterdag van 10.00-14.00 uur. Kijk voor meer informatie over het werk van het Leger des Heils ook op de website: www.legerdesheils.nl/noordoost.