De Wieden toegankelijk voor mensen met beperking

Sint Jansklooster - Natuurmonumenten maakt natuurgebied De Wieden toegankelijk voor mensen met een beperking.

Natuurmonumenten maakt tientallen natuurgebieden en natuurspeelplekken toegankelijk voor mensen met een beperking. In het kader van de Week van de Toegankelijkheid zijn  mensen met een beperking of chronische ziekte welkom van woensdag 7 tot en met 11 oktober van 10.00 tot 17. 00 uur bij bezoekerscentrum De Wieden te St. jansklooster.

Er is een brailleboek bij  het bezoekerscentrum beschikbaar met tekst en uitleg over wat er langs het vlonderpad te zien is en in de veenschuur is het verhaal van een veenwerker te horen. Voor kinderen is er speelnatuur van OERRR een plek om heerlijk in de natuur te spelen.

Natuur maakt gelukkig  

Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een bezoek aan de natuur mensen gelukkiger én gezonder maakt. Wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om van de natuur te genieten. Oók de vier miljoen Nederlanders voor wie het, door een beperking, niet vanzelfsprekend is om de natuur in de gaan. Hopelijk inspireren we gemeenten, provincies en zorginstellingen om samen met ons door te gaan met deze ontzettend belangrijke opdracht.”

Toegankelijke natuur in de spotlights

Nu veel toegankelijke routes en speelnatuurplekken gerealiseerd zijn, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten waar toegankelijke natuur te vinden is.