T kaashuys de Hanze opent deuren naast Coop

Emmeloord – Kaas van goede kwaliteit, vers van het mes en voor iedere portemonnee. Dat is wat Henri (43) en Henriëtte (41) Boer uit Grafhorst met hun nieuwe T kaashuys de Hanze naar Emmeloord brengen.

Speciale kazen, gewone kazen, biologisch, regulier, uit een duurder of juist minder prijzig segment en bovenal; rechtstreeks van de boer. ‘We hebben een heel uitgebreid assortiment’, vertelt Henri. Maar dat is ook wel logisch, want hij werkt al jaren in de kaasgroothandel en weet precies wat er op dat gebied te halen valt.

‘Wij leveren aan restaurants, supermarkten en speciaalzaken. En ik heb nog één venter, die langs de deuren gaat met onze kazen. Daarnaast verzorgt het ondernemerspaar het transport van een groot chocoladebedrijf door Groningen, Friesland en Overijssel. En heeft het kaas van het eigen label Kaas uit de Hanze van allerlei lokale kaasboeren, zoals Poldergenot uit Rutten.

Het echtpaar had daarnaast kaasspeciaalzaken in Harderwijk en Ens. ‘Maar die panden huurden wij altijd en toen kwam opeens dit pand aan de Wittesteijn 2 in Emmeloord op ons pad.’

Veel aanloop

Een prachtige locatie, zo vlak naast de supermarkt Coop Greidanus. ‘Er is hier altijd aanloop van winkelend publiek, dat werkt heel goed. Nu al komen er steeds mensen even kijken, terwijl we pas donderdag opengaan. Dat is heel leuk om te zien.’

Henri en Henriëtte kochten het pand en toverden het om tot een schitterende winkel. Klanten kunnen er een kopje koffie drinken met wat lekkers of een vers belegd broodje. En de winkel biedt allerlei kazen vers van het mes, van Goudse en Beemster kaas tot de wat meer speciale soorten.

Koemelkallergie

‘We hebben ook A2A2 boerenzuivel zoals karnemelk en yoghurt en dergelijke, die mensen met een koemelkallergie en darmklachten goed kunnen verdragen. Rechtstreeks van de boer, sowieso is de herkomst van ons hele assortiment te achterhalen. We weten precies waar alles vandaan komt.’

Overigens is het niet alleen kaas wat de klok slaat bij T kaashuys de Hanze; klanten kunnen er ook terecht voor exclusieve chocolade van Van Ham, wijn, verpakte en versgebrande noten, olijven, tapenades en verse grillworst en heel veel cadeaupaketten.

‘En ook hiervoor geldt weer dat we rekening houden met ieders portemonnee. Het hoeft niet altijd allemaal heel duur te zijn.’

Donderdag is de officiële opening. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur. Voor meer informatie en actienieuws, kijk eens op de Facebookpagina Henri uw kaasboer of Kaasgroothandel de Hanze.