Livestream bij installatie Cees van den Bos als burgemeester van Urk

Urk - Cees van den Bos wordt donderdagmiddag 1 oktober officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Urk.

Tijdens een buitengewone raadsvergadering wordt Cees van den Bos beëdigd door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning in Flevoland. Deze raadsvergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.  

Installatie in kleine kring en livestream

Helaas is het door de aangescherpte maatregelen van het kabinet die vanavond om 18.00 uur ingaan, niet mogelijk om dit met alle genodigden te laten plaatsvinden. Wij zijn genoodzaakt om de buitengewone raadsvergadering in kleine kring te houden in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Dat betekent dat de eerder geplande bijeenkomst in de Koningshof niet doorgaat. Wij verzoeken u om de installatie van Cees van den Bos te volgen via de livestream op de website www.urk.nl. Uiteraard vindt de installatie van Cees van den Bos plaats binnen de coronamaatregelen. 

Persoonlijk kennismaken   

De gemeente, maar ook Cees van den Bos en zijn familie vinden het enorm spijtig dat een feestelijke installatie op dit moment niet door kan gaan. “De huidige situatie rond het coronavirus laat ons helaas geen keus. Zolang we te maken hebben met het virus, moeten we ons leven aanpassen. Cees van den Bos gaat Urk leren kennen op een andere manier dan gewoonlijk maar benut de komende tijd om meer persoonlijk kennis te maken met de inwoners van Urk, verenigingen en maatschappelijke instellingen”, aldus burgemeester Ineke Bakker en Cees van den Bos.

Urker vlag

Door het volgen van de livestream kan de installatie van Cees van den Bos gevolgd worden om zo toch dit speciale moment voor de familie van den Bos op afstand bij te wonen. De Urker bevolking is gevraagd op donderdag de Urker vlag uit te hangen om zo de familie Van den Bos toch een warm welkom te geven op Urk.