Harkemase Boys verspert Flevo Boys weg naar hoofdtoernooi beker

Harkema - Hoofdklasser Flevo Boys maakte het gisteravond derdedivisionist Harkemase Boys op sportpark de Bosk in Harkema behoorlijk moeilijk, maar een bekerstunt van de polderclub bleef uit.

Zonder de fanatieke aanhang van de Friese club op de tribunes in Harkema werd het 5-2 voor de thuisclub. Even konden er vraagtekens worden gezet bij de scouts van Harkemase Boys, gisteravond tijdens het prestigeduel tegen de fiere koploper van de zaterdagse hoofdklasse, meldt de Leeuwarder Courant in haar verslag.

Waarom zijn het toch vooral die Groningse jongens die een zakcentje bijverdienen op de Bosk? Waarom is er in de voorbije jaren bijvoorbeeld niet gekeken bij de buren van Drachtster Boys?

Hassan

De manier waarop Flevo Boys-speler Saïd Hassan (na vier seizoenen Drachtster Boys deze zomer overgewaaid naar Emmeloord) in het bekerduel het middenveld regeerde, was ook Harkemase Boys-coach Jan Piet Bosma opgevallen.

,,Die kan aardig ballen ja’’, gaf hij toe. Om die reden hamerde Bosma in de rust op het belang van die slag op het middenveld. Zijn peptalk sorteerde effect. Op het middenveld werd nu secuurder strijd geleverd dan in de eerste helft. Het verklaarde de reeks van vier Harkemase goals na de pauze.

,,Hoe ik bij Flevo Boys ben beland? Arjen Postma was vaak mijn directe tegenstander’’, vertelde de 27-jarige Hassan gisteravond. ,,Daarom wilde ik hem mee hebben naar Flevo Boys’’, vulde Flevo Boys-trainer Postma aan. ,,Je kan hem beter in de ploeg hebben dan als opponent.’’ ,,Ik heb ooit een tweejarig contract getekend bij Harkemase Boys’’, vertelde Hassan ook nog. ,,Maar ik heb hier nooit gespeeld. Dat contract ging namelijk niet door, omdat ik plots naar Cambuur kon. Het is er helaas nooit van gekomen om het eerste te halen. Het bleef vooral beperkt tot oefenwedstrijden.’’

Controle

Flevo Boys had de wedstrijd aardig onder controle. Nadat het terecht op 0-1 was gekomen door de voormalige ONS-aanvaller Yumé Ramos, had diezelfde Ramos ook de 0-2 op de schoen. Zijn gedurfde poging vanuit de middencirkel zeilde naast. Vraag niet hoe, maar plots stond het 1-1. Een counter leidde tot een geniaal doelpunt van Jari Slort.

Het deed de wedstrijd definitief kantelen. Hassan: ,,Na rust konden onze aanvallers de bal niet meer vasthouden. Dat was jammer.’’ Harkemase Boys kreeg kans na kans en pas na rust leidde dat tot treffers, met onder meer een schitterende kopbal van Kian Visser. Slort zorgde voor de 3-1. Zijn schot caramboleerde via de paal en Flevo Boys-keeper Volken Huisman in het doel: 3-1.
     

Net toen Harkemase Boys dacht het duel onder controle te hebben, schoot invaller Johan Tiems raak: 3-2. Daarna stelden aanvoerder Henny Bouius en invaller Berwout Beimers alsnog orde op zaken. Zij waren verantwoordelijk voor de vierde en vijfde Friese treffer.