Burgers praten mee over profiel burgemeester

Emmeloord - Inwoners van Noordoostpolder kunnen meewerken aan het profiel van de nieuwe burgemeester.

Exact een jaar na het plotseling opstappen van burgemeester Harald Bouman is de gemeente Noordoostpolder de procedure voor een nieuwe burgemeester gestart. Welk type burgemeester kan in de gemeente het verschil maken? Wat zou u de nieuwe burgemeester willen meegeven? De gemeenteraad wil graag van inwoners weten wat zij belangrijk vinden en stelde hiervoor een korte enquête op. Met onder andere de resultaten van de enquête stelt de raad een zogeheten ‘profielschets’ op.

Hierin geeft de raad aan welk type burgemeester de gemeente Noordoostpolder nodig heeft. Inwoners kunnen vanaf 16 oktober tot en met dinsdag 27 oktober de enquête invullen op www.noordoostpolder.nl/peiling. De enquête staat op woensdag 21 oktober ook in huis-aan-huiskrant De Noordoostpolder.

De gemeenteraad bespreekt begin december de uiteindelijke profielschets met Leen Verbeek, Commissaris van de Koning, in een aparte profielschetsvergadering. Daarna wordt de vacature officieel opengesteld. Totdat de nieuwe burgemeester aantreedt blijft waarnemend burgemeester Jan Westmaas in functie.