Ondanks afgelaste Buitendag toch geld voor St. Leergeld

Emmeloord - De Stichting Leergeld Noordoostpolder heeft van de Lionsclub Noordoostpolder 2500 euro ontvangen.

Normaal gesproken gaan de inkomsten uit de verkoop van snacks op de Buitendag op tweede paasdag in het Kuinderbos naar de stichting. Aangezien die dag dit jaar vanwege corona niet doorging, had de stichting Leergeld niet op een donatie gerekend.De Lions Noordoostpolder heeft echter haar reserves aangesproken om toch een gift te kunnen doen.

Stichting Leergeld Noordoostpolder kan daarom weer vele kinderen uit gezinnen met een te kleine portemonnee ondersteunen. Juist door de Coronamaatregelen zien zij meerdere aanvragen van gezinnen binnenkomen die b.v. voor hun kind geen laptop beschikbaar hadden om hun lessen digitaal vanuit huis te kunnen volgen. Ouders hebben deze vaak zelf nodig om hun werk vanuit huis te kunnen doen.

Meedoenregeling

Hoewel gemeente Noordoostpolder inmiddels via de Meedoenregeling gezinnen kan helpen, vallen er toch nog steeds gezinnen buiten deze regeling.Dan is Stichting Leergeld er om te kijken of de gezinnen aan de criteria voldoen om gebruik te mogen maken van deze ondersteuning.