Hidde wint Vlog uit de Kas

Ens - Tijdens de zomerperiode vlogden negen scholieren, werkzaam bij uiteenlopende glastuinbouwbedrijven verspreid over het land, over een dag uit hun leven als vakantiekracht in de kas. De vlog van Hidde Snoek (24) uit Ens bleek het meest populair.

Marien van der Slikke van Kwekerij Baas uit Ens: ‘Toen we de oproep voor Vlog uit de Kas zagen wisten we het meteen: Hidde moet vloggen! Hij werkt al sinds hij scholier was bij Kwekerij Baas, inmiddels staat hij zelf als leerkracht voor de klas maar werkt nog steeds in de weekenden en vakanties bij de kwekerij.’

Kwekerij Baas vindt het belangrijk om scholieren en studenten een andere - positieve - kant te laten zien van het werken in de glastuinbouw. En we willen een goede maar ook leuke werkplek zijn voor scholieren. Een eerste baantje is belangrijk voor je ontwikkeling in het werkveld.”

Met Vlog uit de Kas geven de vloggers hun leeftijdsgenoten een kijkje in de glastuinbouw. De vlogs zijn enthousiast verspreid op social media en dit heeft ervoor gezorgd dat de vlogs van seizoen 3 ruim 500.000 keer zijn bekeken.

Vlogs 2020

Naast Hidde (Kwekerij Baas) maakten ook vakantiekrachten Janneke en Lennart van Bredefleur uit Luttelgeest en vakantiekrachten Dione en Chloé (Ubink Cactus & Succulent), Milan (Lansbergen Orchids), Maud (Kwekerij Vieverde) en Maud en Luca (Dr. Green) een Vlog uit de Kas. Bekijk de vlogs op www.vloguitdekas.nl. Leuke bijkomstigheid is dat de jongste vlogger, Milan van Lansbergen Orchids, met zijn vlog zelfs het Jeugdjournaal haalde.