Emmeloordse in Project Rembrandt op NPO1

Emmeloord - Monica Pasterkamp uit Emmeloord is een van de dertig deelnemers aan het tv-programma Project Rembrandt dat vanaf zondagavond te zien is op NPO1.

In de geest van Rembrandt, maar ook andere grote meesters als Breitner, Van Gogh, Vermeer en Erwin Olaf, gaat Project Rembrandt op zoek naar de beste amateurkunstschilder van Nederland. Vanuit alle hoeken van het land melden dertig kandidaten zich bij het Rijksmuseum voor twee intensieve selectiedagen met uitdagende opdrachten.

Uit de 30 kandidaat-leerlingen worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.

Meesters

Iedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland, waaronder Paleis het Loo en Paleis Soestdijk, en ontmoetingen met bijzondere figuren zoals Gerard Joling en Simone Kleinsma.

De presentatie van Project Rembrandt is wederom in handen van Annechien Steenhuizen. De opnames zijn inmiddels gestart en het programma zal vanaf 25 oktober uitgezonden worden door de NTR op NPO 1.