Darmspecialist nu ook in Emmeloord

Emmeloord - Volgens Jeroen le Duc en Roelie Koopman is het aantal Nederlanders dat kampt met maag-, darm- of leverproblemen schokkend en onnodig hoog. Daarom hebben zij in augustus 2019 Darmspecialist opgericht met nu een vestiging aan de Werktuigenweg 22 in Emmeloord.

Le Duc uit Steenwijk en Koopman uit Rutten hebben een persoonlijke ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van darmklachten. ‘Darmspecialist is een organisatie die zich richt op de begeleiding van mensen met diverse darmklachten en/of chronische darmziekten zoals het prikkelbaar darmsyndroom, de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa en mensen die met onverklaarbare darmklachten rondlopen. De klachten die door deze mensen ervaren worden zijn namelijk te herstellen’, legt Le Duc uit.

Bij hem werd in 2015 de ziekte van Crohn geconstateerd, een chronische darmziekte waarbij ontstekingen in maag en darm kunnen voorkomen. Le Duc weigerde het aanbod van medicijnen en gebruikte zijn eigen lichaam als experiment om te onderzoeken of hij een oplossing voor de ziekte kon vinden. Zes maanden later was en is hij tot op de dag van vandaag volledig pijn- en klachtenvrij van een ziekte die als ongeneeslijk is bestempeld.

Spijsvertering

Darmklachten zijn vaak het gevolg van een verstoorde spijsvertering. Hierdoor worden voedingstoffen minder beschikbaar voor het lichaam. Een gebrek aan vitaminen, mineralen, goede vetten en eiwitten kan leiden tot uiteenlopende lichamelijke klachten zoals het hebben van weinig energie, pijnlijke gewrichten, ontstekingsziekte en natuurlijk de darmklachten zelf.

Koopman: ‘Bij Darmspecialist werken we vanuit de zogenaamde biochemische visie op het lichaam. Door bloed- en ontlastingsonderzoek krijgen we inzicht in het functioneren van het lichaam en de bron van de klachten die ervaren worden.’ Deze onderzoeken vormen de rode draad in de begeleiding waarmee cliënten leren hoe zij de klachten herstellen.

www.darmspecialist.com.