Khalid Boudou inspireert op de Boni

Emmeloord De populaire schrijver Khalid Boudou vorige week te gast op de Bonifatius mavo in Emmeloord.

Hij gaf de aftrap voor een nieuwe opdracht waarmee de leerlingen van klas vier de komende tijd aan de slag gaan: het lezen van een adolescentenroman. Het lezen van zo’n roman is ‘de opstap’ naar het lezen van een volwassen werk. Het lezen van een volwassen werk is één van de opdrachten die voor dit schooljaar op het programma staat.

De welbekende boeken van Khalid werden gepromoot tijdens het bezoek: Iedereen krijgt klappen, Pizzamaffia en Het schnitzelparadijs. Ook maakten de leerlingen kennis met de verfilmingen van verschillende boeken.

Enthousiaste reacties waren er na afloop van het bezoek. ‘Ik ga zeker een boek van hem lezen voor deze opdracht,’ zei één van de leerlingen. Gelukkig kan dit ook, want de Bonifatius mavo heeft zelf een aantal titels van Khalid aangeschaft, daarnaast heeft de school een aantal titels geleend bij de bibliotheek.

‘Leerlingen enthousiast maken voor lezen blijft iets waar we continu mee bezig zijn en moeten blijven,’ zegt Linda Vos, docente Nederlands van de Bonifatius mavo. ‘Een bezoek van een schrijver als Khalid werkt daar zeker aan mee!’