Wat doet ‘CORONA’ met jou?

Corona is onzichtbaar en kan dodelijk zijn. De afschrikwekkende beelden op tv, maken je angstig. Ministers en geleerden kunnen je niet geruststellen. Zo ontstaan er gevoelens van onzekerheid.

Angst kan je behoorlijk in z’n greep krijgen. Een loopje naar de supermarkt geeft al stress, is het veilig om je boodschappen te doen? Je bent bezorgder om je gezondheid. Om een simpel kuchje maakte jij je nooit zorgen, nu ga je ineens allerlei klachten voelen. Ook ben je bezorgt over je baan en  je inkomen. Dit alles levert veel stress op, voor jezelf maar ook voor je omgeving, je gezin. 

Wanneer wordt angst een probleem?
Angst is een normale reactie bij gevaar, er gaat van binnen een alarmbel af.  Je lichaam maakt zich klaar om te reageren op de situatie of om te vluchten. Je hartslag en ademhaling versnelt, de bloeddruk stijgt, spieren spannen zich aan en je transpireert. Ook leidt het tot voorzichtigheid. Soms gaat angst gepaard met duizeligheid, wazig zien en een verdoofd gevoel of tintelen in je armen of vingers. Plotselinge en hevige angst wordt ook wel paniek genoemd. Een gevoel van angst of paniek is gelukkig meestal van korte duur, maar een hele nare toestand om in te verkeren.

Angststoornis
Bang kun je ook zijn als er geen echte directe aanleiding voor is. Wanneer de angst groot is, onnodig lang aanhoudt en last geeft in het dagelijks leven, dan is er sprake van een angst-
stoornis of fobie. Dan staan de angstige gevoelens niet meer in verhouding tot dat waar je bang voor bent. Je slaapt slecht, hebt negatieve gedachtes en concentratieproblemen. Onbewust ben je de hele dag bezig met de dingen die je angst bezorgen. Dit heeft invloed op je mentale gevoelens, maar ook op je lijf. Je kunt meer last krijgen van spierpijn, stijve nek, hoofdpijn, buikpijn, trillen en zweten. 

Loop jij tegen je eigen angsten aan? Beperkt het je in je leven en levensgeluk? Maak vrijblijvend een afspraak voor een informatief gesprek, dan kijken wij wat ik voor jou kan betekenen.

Ineke de Lange
Praktijk voor Psychodynamische therapie 

Revelsant 1, Emmeloord
Tel.: 0527-231161
Mob.: 06-40086759 (alleen appen of sms-en)
Mail: info@psychodynamischemmeloord.nl
Website: www.psychodynamischemmeloord.nl