Zelfstandig met hulp thuis

Op een fijne en gelukkige manier zelfstandig wonen is de wens van ieder mens. Soms gaat dat alleen wat moeizamer en lukt dat niet volledig zonder hulp. Het kan zijn dat je door een licht verstandelijke en/of psychiatrische beperking hierin wordt belemmerd.

Jij staat bij ons centraal. Samen kijken we naar de ondersteuning die je nodig hebt. Deze stemmen we volledig af op jouw hulpvraag, hierin behoud jij de regie. Wij als team ambulant NOP vinden het belangrijk dat jij als cliënt in je kracht staat. 

Soms gaat dat wat moeizamer en lukt dat niet zonder hulp. 

Wat kun je verwachten
Er zijn veel mogelijkheden qua ondersteuning. Zo kun je hulp krijgen met de verwerking van post of e-mail, het verwerken van de administratie, invullen van formulieren, contact met instanties en bij de huishoudelijke zorgvraag. 
Het kan zijn dat je je eenzaam voelt doordat je weinig sociale contacten hebt of een waardevolle dag invulling mist. Ook kunnen we je bijstaan bij de opvoeding van de kinderen en andere zaken in het gezinsleven. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn die passen bij jouw wensen.  

Soms zijn er ook nog andere instanties betrokken, dan kunnen wij voor een goede samenwerking zorgen, zodat de begeleiding soepel verloopt.  Zo kunnen we nog veel meer voor jou betekenen, afhankelijk van jouw hulpvraag.

Naast de begeleiding thuis, ben je ook welkom in ons inloophuis. Dit is een ontmoetingsplek waar je anderen ontmoet. Je kunt hier samen genieten van een warme maaltijd of deze meenemen naar huis. Kom langs voor een kopje koffie of thee, een praatje of een luisterend oor. Ook worden er regelmatig leuke groepsactiviteiten aangeboden.

Voor wie?
Het team ambulant NOP van Triade is er om jou te ondersteunen, zodat je op een fijne en gelukkige manier zelfstandig kunt wonen. Dit kan als je 18 jaar of ouder bent en een beschikking hebt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Als je nog geen 18 jaar bent, maar wel al ondersteuning ontvangt vanuit jeugdhulp, kunnen we zorgen voor een mooie overgang naar de volwassenhulp. Een beschikking voor begeleiding vanuit de WMO kun je aanvragen bij het sociaal loket van de gemeente Noordoostpolder/Urk. Eventueel kunnen wij je helpen met het aanvragen van deze beschikking.

Het team ambulant NOP staat voor jou klaar! Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer van het inloophuis: 06-239 761 36 of via e-mail: 
ambulant-nop@triade-flevoland.nl