’Lief en leed in vertrouwen delen’

Uit cliënttevredenheidsonderzoeken blijkt dat cliënten van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) de geleverde zorg zeer goed waarderen. Ook op Zorgkaartnederland.nl scoort de wijkverpleging van ZONL een cijfer boven de 8. Maar verhalen van cliënten zeggen meer dan getallen alleen. Mevrouw Bruinsma uit Rutten deelt haar ervaring met de zorg die zij van ZONL thuis ontvangt.

“Ons samengaan begon in 2013”, begint Henny Bruinsma, 67 jaar oud. “Aan een echte griep met een hardnekkige longontsteking, hield ik een ontsteking over in de myelineschede. Dit resulteerde in een gedeeltelijke dwarslaesie, waardoor mijn rechterbeen en -hand maar deels functioneert, gepaard gaand met spasmen. Een elektrische rolstoel werd mijn onmisbare “metgezel” en hulp was geboden.” 

Voorrecht
“We schakelden de hulp in van de thuiszorg van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, vooral om mijn enige mantelzorger, mijn man, meer te ontzien. Momenteel heb ik twee grotere en twee kleinere zorgmomenten per dag. Heel wat dus. Wat een voorrecht, dat dat kan! We mogen er dan ook wel eens bij stilstaan dat als er geen thuiszorg was, wij waarschijnlijk in een verpleeghuis terecht zouden komen. Dat terwijl lang niet iedereen daar aan toe is en dat wenselijk vindt.”

24 Uur per dag
“Je bouwt echt een band met de zorgmedewerkers op. Je kunt lief en leed in vertrouwen met ze delen en 24 uur per dag een beroep op ze doen. Ik ervaar hun inzet als heel integer, zorgzaam, vriendelijk, geduldig, oplettend, kundig, liefdevol en waar nodig troostend. En dat terwijl ‘wij’ als cliënten lang niet altijd voldoende meewerkend en begripvol zijn. Van kleine hulpvragen tot 
terminale hulp. Lichamelijk maar ook geestelijk is het zwaar werk voor ze. Daar heb ik veel respect voor.”

Positieve instelling
“Ik heb van nature een positieve en humorvolle instelling. Mijn motto is: ‘blijf de mooie, kleine dingetjes zien’. Bijvoorbeeld een zonnestraaltje door de wolken of een kinderhand die naar je zwaait. Gebruik een beetje humor  óf zoek juist een moment om je handen te vouwen. Hoe ‘beperkt’ je ook bent, het kan een verschil maken, elke dag weer. Voor jezelf, maar óók voor de onmisbare medewerkers van de Zorggroep!”, besluit mevrouw Bruinsma. 

Ook betrokken zorg thuis van Zorggroep Oude en Nieuwe Land ontvangen? Neem contact met ons op om uw zorgvraag en uw wensen hierbij te bespreken. Ga naar www.zorggroep-onl.nl en zoek uw wijkteam, of bel ons algemene telefoonnummer: 0521 53 99 99.